Aquest petit projecte va començar amb la notícia d'un tauró ferit que va arribar a la platja Es Caló des Moro. Varen sorgir moltes idees de què li havia pogut passar.
Entre tots ens varem plantejar quines coses podiem fer per ajudar al tauró i a altres animals del mar.
Decidirem investigar sobre el que li havia passat trucant als que el van rescatar (veterinaris), també varem pensar que si feiem net el mar de fems els animals no tendrien tants problemes i, finalment, voliem probar com neden els peixos i se'ns va ocorre anar a una piscina i convidar a totes les famílies.
Així que ens varem posar mans en l'obra per dur a terme tot el que haviem organitzat.
NEDAR COM PEIXOS: Primer varem fer un curs de iniciació a la natació amb el Club de Natació Eivissa (CNE). Ens van acompanyar totes les famílies!
Després de nedar com peixos varem aprofitar per esmorçar i gaudir del Parc de S'illa.
PARLAR AMB LA VETERINÀRIA: Ens varem posar en contacte amb el CREM (Centre de recuperació d'especies marines) per saber com estava el tauró i si ens podien venir a l'escola a explicar com seria la seva recuperació. Tristement ens varen donar males notícies, el tauró estava molt malament ja que tenia un forat al cap degut a un cop fort amb una embarcació. No van poder fer res per ell.
Tot i així, nosaltres pensem que està bé perquè als pocs dies el varem veure pel pati. Mirau quines cares de por se'ns va quedar!
RECICLEM: Estàvem decidits a ajudar als peixos recollint fems i per això havíem d'aprendre on posar cada fem. Així començarem amb molta dedicació a aprendre a reciclar. Dia a dia ens esforçem per llençar cada deixalla al seu puesto. Aquestos cartells ens ajuden moltíssim.
SORTIDA ALS VOLTANTS: Amb el reciclatge ens va sorgir un dubte: On van els fems que reciclem a la classe?
Alguns van parlar de CONTENIDORS, però molts no sabien què eren així que varem sortir a investigar pel carrer a veure si trobàvem algun contenidor de reciclatge. Varem trobar molts!!!
Ens varem fixar que hi havia alguns dels mateixos colors que els de la classe i altres diferents. També varem observar de que els contenidors tenien cartells com les nostres basures de classe.
APRENENTATGE COOPERATIU: Sovint portem a terme dinàmiques d'aprenentatge cooperatiu on fomentem la cooperació, el treball en equip i la cohesió del grup. Aprofitant el projecte del tauró varem fer la dinàmica de "Tauró a la vista".
Els infant han de nedar al voltant de quatre illes i quan es diu "tauró a la vista!" han d'anar a refugiar-se a una illa però...venen unes ones gegants i se'n porten alguna illa. Així segueix fins que només queda una illa per tots.
L'objectiu d'aquesta dinàmica és acceptar a tots els companys al mateix lloc, ajudar als altres a refugiar-se i trobar estratègies per no deixar a ningú fora.
SALVEM PEIXOS: Varem llegir aquestos dos contes per prendre consciència de la importància de respectar el planeta i sensibilitzar-los de la importància del nostre comportament. Amb aquestos contes hem conegut com és d'important, per a la salut dels animals, mantenir nets els mars.
D'aquí va sorgir la idea de recollir fems de les platges i fer un mural reivindicatiu.
Preparació del mural: pintem amb pinzells i rodets. Triem la tortuga i la balena perquè son els protagonistes dels llibres.
Aprofitarem el día 5 de juny ( DIA MUNDIAL DEL MEDIAMBIENT) per començar el nostre mural.
Aquí podeu veure el mural acabat amb tots els fems que varem recollir.
Molt artístic!
Així varem terminar el nostre petit projecte mediambiental.
Moltes gràcies per la vostra participació!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada